Bankada İspanyol BBVA'nın yüzde 49.85 payı bulunurken, diğer ortakların payı yüzde 50.1 düzeyinde.

Doğuş Grubu ile BBVA 21 Şubat 2017 tarihinde yapılan açıklama ile hisse devrini duyurmuştu.

Bugün KAP'a yapılan açıklama ile de hisse devirlerinin resmen gerçekleştiği belirtildi.


KAP'a Doğuş Grubu'ndan gelen açıklama şöyle:

"21 Şubat 2017 tarihinde yapılan duyuruda belirtildiği üzere, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A.(BBVA)'nın Doğuş Grubu'ndan satın almak üzere anlaşmaya vardığı T. Garanti Bankası A.Ş.'nin çıkarılmış toplam sermayesinin %9,95'ini temsil eden payların BBVA'ya devri, ön şartların gerçekleşmesiyle tamamlanmış bulunmaktadır."

BBVA S.A. açıklamasında da şu ifadeler kullanıldı:

"Piyasaya 21 Şubat 2017 tarihinde açıklanan pay alım sözleşmesi tahtında ve bu sözleşmedeki tüm ön şartların yerine getirilmesinin ardından, bugün itibariyle, BBVA, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.'nin toplam çıkarılmış sermayesinin yüzde 9.95'inin devralınmasını tamamlamış ve dolayısıyla Garanti Bankası'nda BBVA'nın toplam payı %49,85'e çıkmıştır."

BBVA HİSSE BAŞINA 7,95 TL ÖDÜYOR

BBVA'nın Garanti Bankası'nın 417 milyon 900 bin adet hissesi için Doğuş Grubu'na ödeyeceği fiyat ise pay başına 7,95 TL'den 3 milyar 332 milyon 305 bin TL olarak belirlenmişti. Garanti Bankası'ının o günkü kapanış fiyatı ise 9,02 TL'ydi.

TÜRK BANKACILIĞINA DUYULAN GÜVEN

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, satın alma ile ilgili geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada şunları söylemişti.

"BBVA ile 2011 yılında başlayan güçlü ortaklığımız sonucunda başta ülkemiz ekonomisi olmak üzere bankacılık anlamında çok başarılı işler gerçekleştirdik. Grubumuzun ve BBVA’in uyumlu birlikteliğinin sonucu olarak gücünü her geçen gün perçinleyen Garanti Bankası, bu işlemle beraber Türk ekonomisine hizmet etmeye ve katkıda bulunmaya devam edecektir.

BBVA’in bu satın almayı yapmak istemesindeki en önemli vurgu Türkiye ekonomisine ve Türk bankacılık sektörüne duyulan güvendir. Ortaklarımız Türkiye’de önemli bir bankacılık potansiyeli görmekte ve bu potansiyeli gerçekleştirmek istemektedir. Doğuş Grubu olarak Türk ekonomisine bu önemli yabancı yatırımın girmesine vesile olmaktan onur duyuyoruz. BBVA ile ahenkli beraberliğimizi kendilerine ev sahipliği yaparak sürdüreceğiz."

Editör: TE Bilisim