ÖSYM, ilkbahar dönemi Yabanci Dil Seviye TEspit Sınavı ile ilgli bir açıklama yaptı ve adayların sınava girecekleri yerlerin belirlenme sürecinin tamamlandığını açıkladı. ÖSYM’nin açıklamasına göre 2 Nisan tarihinde yapılacak sınavın giriş belgeleri AİS yani Aday İşlemleri sistemi üzerinden adayların erişimine açılacak. Bilindiğigi adayların sınav yerleri sınava giriş belgesi üzerinde belirtiliyor ve adayların sınava girebilmek için bu belgenin çıktısını almaları ve yanlarında sınav yerine gitirmeleri gerekmektedir. İşte ÖSYM’nin YDS 2017 açıklaması…

“2017 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2017-YDS İlkbahar Dönemi) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

2017-YDS İlkbahar Dönemi saat 10.00'da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır.”

Editör: TE Bilisim