Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Korgeneral Ömer Paç emekliye sevk edildi.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde dün gerçekleştirilen YAŞ toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları karara bağlandı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, emekliye sevk edilen general/amiraller de paylaşıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Korgeneral Ömer Paç emekliye sevk edildi.

“Askeri yargının bir numaralı isimleri” olarak bilinen Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tümgeneral Abdullah Arslan ile Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Ahmet Zeki Liman da emekli edilen isimler arasında yer aldı.

Editör: TE Bilisim