Trafikte tartıştığı Hasan Özezinç’i ciddi şekilde darp eden Mehmet Gezdigeldi, teminatla serbest bırakıldı

Emine UYSAL

Düzova’da önceki gün trafikte tartıştığı Hasan Özezinç’in peşine düşerek çakı gösteren, ciddi şekilde darp eden ve hızını alamayıp av tüfeği ile havaya ateş eden Mehmet Gezdigeldi, tutuklandı.

Gezdigeldi dün “Kanunsuz ateşli silah taşıma, tasarruf”, “Meskun mahalde ateş açma”, “İthale-i lisanda bulunmak”, “Ciddi darp” ve “Tecavüzkar alet taşıma” suçlamalarıyla Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Aysın Bilgin, tanık olarak Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan Şükrü Ömürlü’yü dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Ömürlü, zanlı Mehmet Gezdigeldi’nin önceki gün saat 12.15’te Düzova köyünde aralarında önceden husumet olan ve trafik nedeniyle tartıştıkları Hasan Özezinç’e ithale-i lisanda bulunup, ağız uzunluğu 10 santim, toplam uzunluğu ise 18 santim olan çakıyı gösterdiğini anlattı.

Ömürlü, zanlı Mehmet Gezdigeldi’nin olayın akabinde babası adına kayıtlı bulunan av tüfeği ve bir adet canlı av tüfeği fişeğini alıp, FH 798 plakalı araca koyup köyün güneyinde dozeriyle iş yapan Hasan Özezinç’in yanına gittiğini, Özezinç’in sağ gözüne ve koluna vurduktan sonra av tüfeğiyle havaya bir el ateş ettiğinin belirlendiğini kaydetti.

Polis memuru Şükrü Ömürlü, Hasan Özezinç’in olayın ardından hastaneye kaldırıldığını ve aynı gün taburcu olduğunu anlattı.

Av tüfeği, araç ve çakının emare alındığını söyleyen Ömürlü, zanlının gönüllü ifade verip, suçunu kabul ettiğini kaydetti.

Tahkikatın tamamlandığını belirten Ömürlü, kamu görevlisi olan ve evli, iki çocuk babası zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Savcı Aysın Bilgin, zanlının yargılanıncaya değin, yurtdışına çıkışının yasaklanması, KKTC vatandaşı bir kefilin 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve ayda bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Zanlının avukatı Hasan Esendağlı, teminat şartlarına itiraz etmedi.

Yargıç Cenkay İnan, talebi onayladı.

Editör: TE Bilisim