Meşekkatli bir iş olan polislik mesleğini yürüten kişilerin son zamanlarda ki intihar vakalarında artış görülmeye başlandı. 

Son zamanlarda 4 Polisimiz intihar etti ve arkasında gözü yaşlı anneleri babaları eşleri ve öksüz kalan çocukları oldu. Ateş her zaman ki gibi düştüğü yeri yaktı. Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz dönemlerde Lefkoşa da görev yapan bir polisin polis okulunda psikolojik danışmanlık merkezi kurulması için girişimleri söz konusu olmuş, fakat bu  konuda ki girişimleri Polis Genel Müdürlüğü tarafından geri çevrilmişti.

BİR ÇOK ÜLKE DE UYGULANIYOR 

Bir çok ülke de polisler kendi içinde kurulan psikolojik danışmanlardan destek alıp sorunlarını çözmeye çalışıyor, intihara meyilli olan kişilere destek veriyor ve hayata tutunmasında büyük rol oynuyor. Polislik elinde 24 saat tabanca olan uzun saatler boyunca görev yapması gereken zor bir meslek. Görev süresi içerisinde karşılaştıkları olaylarla her türlü psikolojik durum içerisine girebiliyorlar.

PSİKOLOJİK DESTEK ŞART 

Polisin kendi içerisinde kurulmuş bir danışmanlık merkezi olsaydı ve bu bölüm kendi içerisinde araştırmalar yapıp sorunlu veya intihara eğimli kişileri tespit edip yardım elini uzatsaydı danışmanlar destek verseydi kurtarılmış olan bir çok can olacaktı.    
Editör: TE Bilisim