Antalya kepez  sakinlerinden  H.N  Gazetemize ulaşarak şikayette bulundu.

Kibrisgercek.com 'un istihbarat biriminin  güvenilir kaynaklarından edindiği bilgiler,  bu işin profesyonelce hazırlanmış bir dolandırıcılık olayı olduğu dikkatlerinden kaçmadı. Olay 01,02, 2013'te Antalya'nın kepez ilçesinde yaşandı. Dolandırıcılık işinin başında olan  Ali Kemal Bütün  kendini müteahhit olarak  hedefindeki H.N'ye tanıtıyor ardından sinsice planını devreye koyuyor. Sonrasında  Muharrem güney'i ise müteahhitlik işinde ki  ortağı olarak tanıştırıyor.  Ali Kemal Bütün kendisine ait olmayan başkaları tarafından inşaa edilen ve  bitmeye yakın daireleri H.N'ye  gezdirdikten sonra piyasa fiyatının altında 55  bin tl gibi çok uygun bir fiyata beğendiği dairelerden bir tanesinin  sahibi olabileceğini  vadediyor.

Tezgahın birinci aşaması sonuç veriyor.

Ali Kemal Bütün adındaki dolandırıcı 55  bin TL ye ev sahibi olmanın hayallerini kuran H.N'ye, ortağım  ''Muharrem Güney senden parayı alacak''  ''benim imza yetkim yok''  ''yetkiler ondadır'' ifadesini kullanarak  55 bin TL  parayı  Muharrem Güney'e vermesi gerektiğini söylüyor.  H.N o heyecanla emekli olduğu döneme kadar biriktirdiği varı yoğu olan tüm parayı ev sahibi olacağı düşüncesiyle bankanın önünde buluştuğu Muharrem Güney' e parayı teslim ediyor.

Tezgahın ikinci aşaması  

Parayı teslim alan Antalya'da konyaaltı sakinlerinden  Muharrem Güney ve Ali Kemal Bütün'ünde ortak olduğunu iddia ettiği  Ekgün mobilya adlı iş yerine ait olan  düzmece senedi  veriyorlar.

İşte o senet

Ali Kemal Bütün ortadan kayboldu 

55 bin TL ye ev vaadiyle dolandırılan H.N  durumu fark ettiğinde artık  çok geçti.  Dolandırıcı Ali Kemal Bütün'ü yüzlerce kez aramasına rağmen bir türlü cevap alamadığını sonrasında ise ortağı diye tanıttığı ve  bankanın önünde 55 bin TL yi  verdiği  Muharrem Güney'e ulaştığını belirten H.N  Ali Kemal Bütün'e ulaşamadığını Muharrem Güney'e  aktardığını  yanıt olarak  ise  ''İş yaparsak birlikte bu parayı sana ödeyebilirim''  ''Sen merak etme'' ''Ali Kemal Bütün  beni de dolandırdı''  ''Arabamı elimden aldı''   ''Benim elimde para olsa sana öderdim''  ''benlik bir durum yok'' şeklinde cevap aldığını ifade etti.  

''Ali Kemal Bütün'e iki sene sonra ulaştım'' 

Ali Kemal bütün' e ulaştığımda ise nerdesin, benim param noldu?  evim noldu ? diye sorduğumda ise, söz de istanbul'a gittiğini işleri olduğunu ve sözde bana sattığı evin üzerinde ipotek olduğunu ve bunu halledeceğini ifade etti. Olayın uzun bir süre takipçisi olan H.N parasını geri istediğinde parasını geri  alamayacağını ve işlerinin kötü olduğu cevabıyla karşılaştığını ifade etti.  Bir şekilde bu parayı geri ödeyeceği ile ilgili her ay çeşitli yalanlar söyleyerek uzun bir süre daha oyalamaya devam eden Ali Kemal Bütün için suç duyurusunda bulundum. bir süre mahkeme devam etti icra için yaptırım uygulatmaya çalıştık fakat kendi üzerlerinde  mal bırakmayıp yakınlarının üstüne mal varlıklarını devrettikleri için yargı bu nokta da herhangi bir yaptırım uygulayamadı.   Kibrisgercek.com'un güvenilir kaynaklardan Edindiği  bilgilere göre, Ali Kemal Bütün ve Muharrem Güney'in bu işi tezgahlayıp H.N'nin parasını alıp kendi aralarında paylaştıkları bilgisine ulaştı. Yine elde edilen bilgilere göre, benzeri dolandırıcılık tezgahlarının ilk ve son olmadığı bilgisine de ulaştı. İstihbarat ekibimiz diğer olası dolandırıcılık olaylarının araştırılması için de  inceleme başlattı.              
Editör: TE Bilisim