Phone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyordu. Apple’ın yeni ürünü iPhone X Apple’ın gerçekleştirdiği lansmanla birlikte tüm dünyaya tanıtıldı

Phone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyordu. Apple’ın yeni ürünü iPhone X Apple’ın gerçekleştirdiği lansmanla birlikte tüm dünyaya tanıtıldı. iPhone X’in ana ekranında artık tuş olmaması en dikkat çekici özelliklerden biri oldu.

iPhone X’in özellikleri, çıkış tarihi, fiyatı

Apple beklenen bombayı nihayet patlattı. iPhone X yani iPhone 10 resmen geldi! 2436×1125 piksel ekran çözünürlüğünü destekleyen iPhone X’in 5.8 inç’lik ev bir ekranı var. Aynı zamanda OLED teknolojisini kullanan ilk iPhone olma özelliğini de taşıyan iPhone X hem Dolby Vision hem de HDR desteğine sahip.  iPhone X’lerde dikkat çeken bir diğer özellik ise ön yüzünde artık Home tuşunun olmaması… Artık ana ekrana dönmek için ekrana dokunmak yeterli. Touch ID’nin yerini ise Face ID alıyor. iPhone X, 27 Ekim’de ön satışa çıkacak. Telefon, 3 Kasım’da raflardaki yerini alacak. iPHONE X'İN FİYATI NE KADAR?

iPhone 8’in özellikleri, çıkış tarihi, fiyatı

iPhone 8, görünümüyle iPhone 7’den pek de farklı değil.  iPhone 7’ye dört çekirdekli Apple 11 Bionic işlemcisi güç veriyor. Dört çekirdekli işlemci yoğun iş gücü altında sağlam iş çıkartabilecek. Ayrıca bu işlemci A10’a göre yüzde 25 daha iyi performans sağlarken, çoklu çekirdek performansında bu farkı yüzde 70’e kadar çıkartabilecek. Bağlantı tarafındaysa Bluetooth 5, LTE-A gibi yenilikçi standartlar bizleri bekliyor. Ayrıca Apple Pay’e özel olarak NFC sistemi de cihazda bulunuyor. Ana kamera sensörü ise 12 MP olacak. Uzun süre 12 MP’de kalan iPhone modelleri bu kez önemli bir MP artışı ile gelecek diye düşünüyorduk ama böyle bir şey yaşanmadı. Yine de arttırılmış gerçeklik söz konusu olduğunda iPhone 8 kamerasının söyleyecek çok fazla şeyi var. Bu arada iPhone 8’de kablosuz şarj teknolojisi de bulunuyor. 799 dolar başlangıç fiyatına sahip olan ve gümüş, uzay grisi ve altın renk seçenekleri ile satışa sunulacak olan iPhone 8 Plus için ön siparişler 15 Eylül günü, teslimatlar ise 22 Eylül’de başlayacak.

İşte Apple Watch 3’ün tüm özellikleri

Apple Watch Series 3 hücresel bağlantı da var. Yani artık saatinizi iPhone’a bağlamak zorunda değilsiniz. Apple Müzik üzerinden online olarak müzik dinlenebilecek. SIM kart yuvası olmayacak. Bunun yerine sanal SIM kullanılacak. Apple Watch, hücresel bağlantıya sahip olsa da iPhone’la aynı telefon numarasını kullanacak. Hücresel bağlantılı Apple Watch Series 3’ün fiyatı 399 dolar! Bu teknolojiyi kullanmayan modelin fiyatı ise 329 dolar.
Editör: TE Bilisim