Güney Kıbrıs’ta cinayet işleyip 33 gün önce kaçak yollardan KKTC’ye geçen Malkit Singh, Ozanköy’deki bir polis baskınında yakalandı. Singh, yakalandıktan sonra Güney’de cinayet işlediğini itiraf etti  

Devrim DEMİR 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekiplerinin önceki gece Ozanköy’de yaptığı baskın Güney Kıbrıs’ta aranan cinayetten aranan birinin yakalanmasına neden oldu. Havadis’in elde ettiği bilgiye göre, 32 yaşındaki zanlı Malkit Singh’in Güney Kıbrıs’ta, yabancı uyruklu bir çifti bıçaklamaktan aranıyor. Singh’in bıçakladığı adamın ölürken, karısının hastanedeki tedavisi devam ediyor. Singh’in cinayetin ardından kaçak yollardan KKTC’ye geçtiği, ve 33 gündür Ozanköy’de saklandığı ortaya çıktı. Singh’in, Ozanköy’de iş talep ettiği vatandaşlar durumundan şüphelenerek polise ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren narkotik ekipleri önceki gece Singh’in kaldığı Ozanköy’de operasyon gerçekleştirdi. Singh yakalandıktan sonra Güney Kıbrıs’ta ’in cinayet suçundan KKTC’ye kaçtığını polise itiraf etti. Narkotik ekipleri, zanlıyı dün sabah saatlerinde Lefkoşa Adli Şube’ye teslim etti. Zanlı Malkit Sing, dün öğleden sonra Askeri Mahkeme’ye çıkartılarak aleyhinde 1 gün tutukluluk emri alındı.

Işıklı köprü olan bir yerden geçtiğini iddia etti

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Aytan Özoğul, zanlı Malkit Singh’in “Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan tutuklandığını anlattı. Polis memuru Aytan Özoğul, zanlının narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda tutuklandığını ve sabah saatlerinde Adli Şube’ye teslim edildiğini söyledi. Özoğul, zanlıdan yapılan sorgulamada Eylül ayı içinde tespit edilemeyen bir yerden KKTC’ye yasal olmayan yollardan giriş yaptığı yönünde ifade verdiğini kaydetti. Singh’in ifadesinde ışıklı köprü olan bir yerden KKTC’ye giriş yaptığını söylediğini belirten polis, zanlı aleyhindeki soruşturma tamamlanmadığı için 1 gün tutukluluk talebinde bulundu. Zanlının bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim