Girne Ağır Ceza Mahkemesi,  Lefkoşa, Girne ve Lapta’da birçok evi soyan İsmail Beyaz, aleyhindeki davayı karara bağladı. Ülkeye turist olarak gelip aynı gün soyguna başlayan Beyaz, 5 yıl hapse mahkum edildi

Devrim DEMİR

KKTC’ye girer girmez 3 gün içerisinde Lefkoşa, Girne ve Lapta’da 8 ev açarak 6 bin TL değerinde ziynet eşyası çalan İsmail Beyaz, dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, hiç kimsenin, emek ile alınan eşyayı kanunsuz olarak alma hakkı olmadığına dikkat çekti. Fadıl Aksun’un başkanlığında, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın karar oturumunda, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener hazır bulundu.

“Gelir gelmez hırsızlık yaptı”

Sanık İsmail Beyaz’la ilgili kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanığın, 21 Mayıs 2017 tarihinde adaya giriş yaptığını, Lefkoşa’da kaldığı pansiyonda parasının çalındığı iddia ettiğini, bu nedenle de 22 Mayıs 2017 tarihinde, “mülke tecavüz”, “ikametgâhtan sirkat”, “ev açma” ve “kasti hasar” suçlarını işlemeye başladığını söyledi. Sağer, sanığın, 3 gün içerisinde Lefkoşa’da 1, Girne’de 3 ve Lapta’da 4 eve girerek toplam 6 bin TL değerinde çok sayıda ziynet eşyası çaldığını kaydetti. “Sanığı bu toplumdan uzak tutmak gerek” İddia makamının sunduğu olguları dikkate aldıklarını ve sanığın adaya ilk kez geldiği günün hemen ertesinde, hiç vakit kaybetmeden suç işlemeye başladığını belirten Sağer, bu sanığın KKTC’de yaşayan kişilerden uzak tutulması gerektiğine vurgu yaptı. Yargıç Sağer, KKTC halkının huzur içerisinde yaşamaya layık olduğunu, hiç kimsenin, parasıyla, çalışarak emek ile alınan eşyayı kanunsuz olarak alma hakkı olmadığına dikkat çekti. “Suç işlemek için geldi” Yargıç Temay Sağer, sanığın, 29 yaşında bir kişi olduğunu, KKTC’ye 400 TL ile gelerek, turist vizesiyle giriş yaptıktan sonra suç işlemeye başladığını hatırlatarak, sanığın turizm amacıyla değil, suç işlemek için geldiğinin açıkça ortada olduğunu dikkat çekti. Son olarak, sanık İsmail Beyaz’ın lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirdiklerini ve aleyhine getirilen davalardan heyet olarak suçlu bulduklarını kaydeden Sağer sanığını 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdiklerini açıkladı.
Editör: TE Bilisim