ÜSTEL: DURMAK YOK, HEP BİRLİKTE YOLA DEVAM

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Serdarlı ve Geçitkale’de ayrı ayrı düzenlenen geniş katılımlı toplantılarda, bölge halkı ve partililerle biraraya geldi.

Başbakan Ünal Üstel, ziyaretlerinde  2024 yılı için önemli mesajlar verdi.

Ünal Üstel'e ziyaretlerinde
UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Geçitkale- Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Ahmet Savaşan eşlik etti.
Her gittikleri bölgede, yerel yönetimler reformu ile ilgili teşekkür almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Üstel, “ Halkımızın, belediye emekçimizin teşekkürü bize yetiyor... Belediyeler reformu projemizi yerden yere vuranlar ise bugün  bize teşekkür ediyo. Söz verdik. Kimse mağdur olmayacak dedik. Belediye çalışanımız mutlu. Her bölgede altyapılar zenginleşiyor. 2008’den beri cesaret edemedikleri reform konusunda kararlı durduk, cesur davrandık. Çünkü biz bu devlete inanıyoruz. Biz insanımızı seviyoruz. Bu bayrak yere inmez diyoruz. KKTC ilelebet yaşayacak diyoruz” şeklinde konuştu.
İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ 

Hükümet programında yıllardır bekleyen projeleri hayata geçirme,yapılmayanları yapma ve halkın yararına olacak çalışmaları tamamlamanın  yer aldığını yineleyen Üstel, 3 Aralık del Dünya Engelliler Günü nedeniyle de kamuoyuna müjde verdi.

Üstel “17 yıldır engelli istihdamı yapılmadı. Biz bunun da sözünü verdik.  1 Aralık Cuma gününden itibaren engellilerimizi istihdam ettik. Sözümüzü tutmaya devam edeceğiz. 2024’te engelli istihdamına devam edeceğiz” ifadelerini de kullandı.
26 YIL SONRA SOSYAL KONUT PROJESİ
Üstel,  tam 26 yıl sonra sosyal konut projesini, üstelik vergiden muaf bir şekilde hayata geçireceklerini söyledi ve  2024 yılı bütçesi meclisten geçer geçmez, yasal mevzuatın biteceğini, sosyal konutlar için başvuru almaya başlayacaklarını açıkladı.

Üstel, “ Gençlerimiz vatanında kalsın, toprağına sahip çıksın. Tek derdimiz budur” dedi.

Adıyaman’da İsias Davası’nı, Komite üyeleriyle takip eden Hasipoğlu, ara kararı değerlendirdi Adıyaman’da İsias Davası’nı, Komite üyeleriyle takip eden Hasipoğlu, ara kararı değerlendirdi

Kırsal kesim arsaları ile ilgili altyapı çalışmalarının, istikrarsız hükümetler nedeniyle bitirilemediğini, muhalefetin de iktidarda olduğu dönem  bu çalışmaya hiç önem vermediğini belirten Üstel, Sınırüstü - Mormenekşe Kırsal Kesim Arsaları ile ilgili altyapı su çalışmasının Anavatan Türkiye’nin de desteği ile geçtiğimiz gün başladığını hatırlattı.

Üstel, “ Şimdi sıra Geçitkale ve Serdarlı’da… Elektrik ve diğer altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanacak. Biz bölge bölge icraatlarımıza, insanımıza hizmete devam ediyoruz. İcraatlarımızdan rahatsız olanlar var ama biz bu devleti yaşatacağız, dünya ile kucaklaştıracağız” ifadelerini kullandı.
DÜNYAYLA KUCAKLAŞMA VİZYONUMUZ BÜYÜYOR 

Dünyayla kucaklaşma sürecinde UBP - AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi arasında çok önemli bir işbirliği anlaşmasının imzalandığını  da hatırlatan Üstel, bu işbirliğinin, turizme, tarıma, kültüre, ve diğer başka alanlara kısa sürede yansıyacağını vurguladı. Üstel, “ İşte bu nedenle biz ülkemizi bu açılmaya, kucaklaşmaya hazır hale getirmek için canla başla çalışıyoruz ve bıkmadan usanmadan çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.
HER BİR İNSANIMIZIN HUZURU VE REFAHI İÇİN...
2024 yılı içinde her eve fiberoptik projesi ve dijital ada perspektifiyle hareket edeceklerini ifade eden Üstel, özel sektöre de  sosyal prim desteğine devam edeceklerini belirtti.

Üstel “ Kamu çalışanlarımızın da içi rahat olsun. Hayat pahalılığı  ne ise o  oranda artış olacak. Biz bütün kesimlerimize sahip çıkıyoruz. Her bir insanımızın, huzur ve refah içinde yaşamaları için çalışıyoruz" diye de konuştu.

Üstel, 2024 bütçesi içrisinde, turizmciye, sanayiciye, tarım ve hayvancıya önemli destekler vermeyi sürdüreceklerini de vurgulayarak, şunları kaydetti: "Uzun yıllar sonra, ilk kez bu kadar yüksek teşvik primi vereceğiz. Hayvancımıza yem desteğini sürdüreceğiz."

TAŞINMAZ MAL KOMİSYONUNA AYRILAN KAYNAK ARTIRILDI

Üstel, Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar yeterli kaynak ayrılmadığına  da işaret etti ve hükümetin son aldığı önlemlerle komisyona kaynak aktarımının arttığını söyledi.
Komisyona kaynak aktarımından da Rumlar’ın rahatsız olduğunu ifade eden Üstel, her şeyin kontrol altında olduğunu, gerekli önemleri alacaklarını, toprak satışına yeni düzenleme geleceğini açıkladı.

KKTC’nin Anavatan Türkiye’nin mali ve diplomatik desteği ile emin adımlarla yoluna devam ettiğini vurgulayan Üstel, Azerbaycan ve diğer dost ülkelerden yatırımcıların KKTC’ye ilgisinin son günlerde daha da arttığını, bunun da ekonomik açıdan ülkeye fayda getireceğini kaydetti.
DURMAK YOK
Gazze’de yaşananların her geçen gün kendilerini  daha da  derinden üzdüğünü ifade eden  Başbakan Üstel, sözlerini şöyle noktaladı; "Biz benzeri acıları yaşadık. Anavatanımız sayesinde bugün güvence altındayız. Biz artık ambargolar altında ezilmeyen, reformlarını yapmış, ekonomik gelişimini sağlamış, altyapı sorunlarını çözmüş, bilişim dünyasına ulaşmış bir devlet istiyoruz. Bunun için de ne gerekirse yapacağız.
Eğitimden sağlığa, çalışmadan, tarıma… Bize durmak yok. Hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Kararlı, bildiğimiz yoldan şaşmadan ilerleyeceğiz."

Editör: Ayşe Açıkel