Fileleftheros gazetesi, Nuris’in adıyla anılan dikenli tellerin beklenen sonucu vermediği için iki ay önce sökülmesine karar verildiğini hatırlattı. Bayındırlık Dairesi ile Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) iş birliğiyle gerçekleştirilecek söküm işlemi, güvenlik nedeniyle açıklanmayan bir noktadan başlayacak. Kullanılabilir durumdaki teller, askeri kışlaların çevrilmesi amacıyla RMMO’ya teslim edilecek.

Rum Emlakçılar Birliği Başkanı’nın KKTC’de emlak faaliyetleri iddiası Güney Kıbrıs’ı karıştırdı Rum Emlakçılar Birliği Başkanı’nın KKTC’de emlak faaliyetleri iddiası Güney Kıbrıs’ı karıştırdı

560 SURİYELİ SIĞINMACI BAŞVURUSUNU GERİ ÇEKTİ

Göç Müsteşarı Nikolas Yoannidis’in açıklamalarına göre, Güney Kıbrıs’ta siyasi sığınma başvurusunda bulunan 560 Suriyeli sığınmacı, ülkelerine geri dönmek istedikleri için başvurularını geri çekti.

Yoannidis, Suriye’deki durumun istikrarlı hale gelmesiyle birlikte geri dönmek isteyenlerin sayısının daha da artabileceğini belirtti.