Ataoğlu yayınladığı mesajında, zor ve meşakkatli bir görev ortaya koyan, maden mühendisi ve maden işçilerinin daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamına kavuşturulabilmesinin önemine dikkati çekti.
Ataoğlu’nun mesajı şöyle;
“Dünyanın en zor ve bir o kadar da anlamlı mesleğini yapan madenciler yeraltının maden zenginliklerini insanlığa ve ülkemizin hizmetine sunarken çok zor koşullarda çalışmaktadır. Maden Mühendisliği yerin metrelerce altında verilen mücadele ile zor ve meşakkatli bir meslektir.
Öncelikle Madenciliğin, çevreyle uyumlu sürdürülebilmesi adına ocaklardaki toz entegre tesislerin çalışması, iş araçlarının kullandığı yolların sulanması konularında rutin ocak kontrollerimiz, Bakanlığımıza bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi tarafından yapılmaktadır. Bunun yanında iş güvenliği konuları da önceliğimizdir.
İş emniyetine uymadan çalışan ocaklarda bir hafta süreyle çalışmalarını durduğumuzu da söylemeyi önemli buluyorum.
Bakanlığımıza bağlı jeoloji ve Maden Dairemiz tarafından yerbilim mühendisleri odası ile yapılan tüzük gereği her ocağa Maden mühendisi olan teknik nezaretçilerin ataması yapılmaktadır.
Burada değinilmesi gereken şudur ki, ülkemizde Maden mühendisi sayısı oldukça azdır ve bu nezaretçiler bayağı bir iş yüküyle karşı karşıyadır. Gerek teknik nezaretçiler gerekse Dairemiz kadrosunda görev yapan Maden Mühendisimiz görevlerini iş güvenliği ve ocak işletme şekillerini kontrol altında tutabilmek adına tamamen özveriyle yürütülmektedirler.
Bu anlamlı günde, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçekleşen maden kazalarında ve Dünya’nın tüm madenlerinde hayatını kaybeden madencileri rahmetle anıyorum.
Görevlerini büyük bir özveri ve meşakkat ile sürdüren madencilerimizin gününü bir kez daha kutlar, iş güvenliği açısından daha kaliteli ve daha çağdaş bir iş imkanlarının yaratılması adına yürütülen çalışmaların devam edeceğini belirtirim.