Besim raporu okuduktan sonra tasarı hakkında söz alarak, Yasa Tasarısına oylarının olumlu olduğunu ifade etti, ancak sadece profesör sayısının arttırılmasının, akademinin daha nitelikli, daha kaliteli ve daha kapasiteli eğitim veren bir kurum olabilmesi için yeterli olmadığını kaydetti.

BESİM: AKADEMİ İLE İLGİLİ DAHA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILMALI!

Öğretmen Akademisi ile ilgili daha ciddi çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Besim, akademinin fiziki yapısının geliştirilmesi, branş ve  rehber öğretmenliği konularında daha detaylı master programları oluşturulması yönünde girişimleri olması gerektiğini söyledi.  

Tatar: “Müzeler geçmişi günümüze taşıyan ölümsüz hafızalardır” Tatar: “Müzeler geçmişi günümüze taşıyan ölümsüz hafızalardır”

Besim, çok daha detaylı bir yasasının kısa zamanda önlerine gelmesi temennisini dile getirdi.

ÇAVUŞOĞLU, MİLLETVEKİLLERİNİN YASAYA VERDİĞİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ!

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, yasa konusunda milletvekillerinin verdiği desteğe teşekkür ederek, Akademiyi artık daha esnek bir yapıya kavuşturmak niyetinde olduklarını söyledi.

"AKADEMİYİ EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ"

Akademide bundan sonra ihtiyaçları karşılamayı planladıklarını, çekirdek bir kadroyla yola devam edip, ihtiyaç olan alanlarda da sözleşmeli alımlar yapmayı düşündüklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Akademinin şu anda en geniş öğretmen ve öğrenci kadrosuna sahip okul olduğunu, Akademiyi eğitimin merkezi haline getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Genel Kurul’da daha sonra yasa tasarısının madde madde görüşülmesine geçildi. Tasarının ivediliği olmadığından bütünün oylanması, tasarının 3. görüşmesinde yapılacak.

 -Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Yasası'nda değişikliğe oybirliği... 

Genel Kurul’da daha sonra, “Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı" oylandı. Tasarı oy birliğiyle kabul edildi.

Editör: Umut Çengi