"CİHAZ EN KÜÇÜK KAÇAĞI BİLE TESPİT EDER"
Arıklı, Türkiye’nin hibe ettiği X-Ray cihazının son teknoloji olduğunu vurgulayarak, "Bu cihazlar en küçük bir kaçağı bile tespit edecek donanıma sahiptir" dedi. Ancak cihazın günde en fazla 30 tırı tarayabildiğini ve Mağusa Limanı’na günlük ortalama 200 tır giriş yaptığını ifade etti.
"HER TIR KONTROL EDİLEMİYOR"
Bakan Arıklı, "Gümrükçüler sadece şüphelendikleri tırları cihaza sokabiliyor. Günlük gelen araçların yalnızca %10’u taranabiliyor. Bu nedenle suikastçının bulunduğu tır, şüphe uyandırmadığı için X-Ray’den geçmemiş olabilir" diye konuştu.
"POLİSTEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"
Arıklı, olayın ardından Gümrük Dairesi ve polis tarafından kamuoyuna açıklama yapılmamasının endişeye yol açtığını belirterek, "Bu konuda en doğru açıklamayı polis yapacaktır. Bizim görevimiz, cihazın güvenilirliğini vurgulamak ve kapasite sorununun altını çizmektir" dedi.
“CİHAZI GÜVENSİZ İLAN ETMEK ÜZÜCÜDÜR”
Cihazın yetersizliğinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirten Arıklı, "Türkiye’nin bize hediye ettiği bu cihazı güvensiz ilan etmek doğru değildir. Kapasite sorununu çözmek için çalışmalarımız sürecektir" diyerek açıklamasını tamamladı.
Ne Olmuştu?
Gazimağusa Limanın'dan ülkeye giren suikastçi Ünal Sivri, iş insanı Hüseyin Kemaler'e suikast düzenleyemeden tutuklanmıştı.