Uyuşturucuya geçit yok! Uyuşturucuya geçit yok!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) beraberindeki heyetle birlikte ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda Genel Kurul'a hitap ederek, KKTC'ye yeni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi binası ile Millet Bahçesi yapılacağı müjdesini verdi.

KIBRIS TEMASLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Kıbrıs'taki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti sonunda basın mensuplarıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Ziyaretinde beraberindeki heyette MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Oğuzhan Asiltürk'ün olması, CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi genel başkanlarının olmaması dikkat çekmişti. Söyleşide ziyarete CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi genel başkanlarının davet edildiği ancak gelmediğini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"CHP VE İYİ PARTİ GENEL BAŞKANLARI DA DAVET EDİLDİ, GELMEDİ"

"KKTC tarafından Oğuzhan Bey davet edildiği gibi Temel Bey de davet edildi ama maalesef gelmedi. CHP ve İyi Parti genel başkanları da davet edildi, onlar da gelmedi."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti sonunda basın açıklaması yaptı #1

"MARAŞ'IN KARA PROPAGANDAYA MALZEME YAPILMASI NAFİLEDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maraş açılımıyla ilgili ise "Ada'daki iki halkın da yararına olacak bu girişimin kara propagandaya malzeme yapılması nafiledir." dedi.

"ÜÇÜNCÜ KİŞİLERİ ARAMIZA SOKMAMAKTA KARARLIYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; "Kıbrıs'ta bir meydan okuma yapıyoruz; Güney'e diyoruz ki 'İsterseniz size de buradan su verebiliriz. Bunun adını da Barış Pınarı koyarız.' İsteyemediler. Müzakerelerin iki toplum arasında değil, iki devlet arasında yürütülmesinin zamanı gelmiştir. Bunun için üçüncü kişileri aramıza sokmamakta kararlıyız.

"BİZ OLUMLU BİR CEVAP VERMEDİĞİMİZ SÜRECE GÜNEY KIBRIS'IN NATO'YA GİRMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Kıbrıs Türkü'nün müktesep hakları garanti altına alınmadan başlayacak yeni bir müzakere süreci başarısız olmaya mahkumdur. Zaman kaybından başka hiçbir anlamı yoktur. Biz olumlu bir cevap vermediğimiz sürece Güney Kıbrıs'ın NATO'ya girmesi mümkün değildir. Mültecilerle ilgili konuda Dışişleri Bakanlığı'mız özellikle Afganistan üst yönetimiyle bu konuları masaya yatırıyor. Onların da devreye girmesini istiyoruz. Bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti sonunda basın açıklaması yaptı #2
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti sonunda basın açıklaması yaptı #3