Sendika, söz konusu düzenlemenin anayasaya, laiklik ve eşitlik ilkelerine aykırı olduğunu vurgulayarak geri çekilmesini talep etti.

TEK BİR İNANCA GÖRE DÜZENLEME ANAYASAYA AYKIRIDIR

DAÜ-SEN yaptığı yazılı açıklamada, “Laik demokratik devlet düzeni içerisinde sadece bir dine, bir inanca ve bir grubun beklentilerine yönelik mevzuat düzenlemek kabul edilemez,” ifadelerine yer verdi. Açıklamada, ortaokul ve liselere yönelik getirilen yeni düzenlemenin yalnızca belli bir inanca odaklanarak diğer inançları ve yaşam biçimlerini dışladığı belirtildi.

Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası’ndan bayrak ve İstiklal Marşı hassasiyeti Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası’ndan bayrak ve İstiklal Marşı hassasiyeti

Sendika, üniversitelerde kıyafet serbestisi olduğuna dikkat çekerek, ortaöğretim kurumlarında yapılan bu özel düzenlemenin ayrımcılık yarattığını savundu.

SİYASİLER MAKAMLAR UĞRUNA LAİKLİĞİ GÖZ ARDI EDİYOR

Açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun laiklik ilkesine bireysel olarak inandığının farkında olunduğu ancak bu inanca rağmen anayasa ve halk iradesini hiçe sayan kararlar alındığı ifade edildi. “Yüksek Mahkeme binası temel atma töreninde devletin dini varmış gibi yalnızca bir inanca göre dua edilmesi bu çelişkinin açık örneğidir,” denildi.

KADININ EŞİTLİĞİ EN ANLAMLI ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR

DAÜ-SEN, açıklamasında başörtüsü meselesinin bir özgürlük değil, siyasal ve toplumsal irade meselesi olduğunun altını çizdi. “Eğer bir özgürlük mücadelesi verilecekse, bu kadınların erkeklerle eşit bireyler olarak var olma mücadelesi olmalıdır,” ifadeleri kullanıldı.

DAÜ-SEN, bugün başlayacak “Meclis Önü Ateş Yakma Eylemi”ne destek vereceklerini ve diğer örgütlerle birlikte hükümeti anayasal çerçeveye çekmek için kararlılıkla mücadele edeceklerini duyurdu.