Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yürütülen kapsamlı yenileme ve modernizasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Dinçyürek, hastaneye yapılan yatırımlar ve gelecekteki planlarla ilgili gazetemiz Kıbrıs Gerçek’e açıklamalarda bulundu.
“YENİ LEFKOŞA DEVLET HASTANESİ YAPILSA BİLE MİSYON DEVAM EDECEK”
Dinçyürek, 500 yataklı yeni Lefkoşa Devlet Hastanesi yapılsa bile Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin misyonuna devam edeceğini belirtti. Yıllardır yeni hastane projesi nedeniyle mevcut hastaneye yeterli yatırım yapılmadığını ve bunun sonucunda fiziki yapının yıprandığını ifade etti.
Sağlık Bakanı, hastanenin depreme dayanıklılığı konusunda çalışmalar yapıldığını ve servislerin yenilenmesi için ciddi planlar, projeler ve ihaleler yürütüldüğünü söyledi. Bir hayırsever vatandaşın katkısıyla Kalp Damar Cerrahi Servisi yenilendiğini hatırlatan Dinçyürek, yangında hasar gören yoğun bakım ve kalp damar cerrahisi bölümlerinin yenilenmesi için de çalışmaların devam ettiğini belirtti.
YOĞUN BAKIM VE AMELİYATHANELER YENİLENİYOR
Yangın öncesi ve sonrası faaliyet gösteren yoğun bakım yatak kapasitesini artıracaklarını belirten Dinçyürek, yeni yoğun bakım ve ameliyathane projelerinin sürdüğünü söyledi. Dinçyürek, Acil Servisin de daha çağdaş ve hijyenik hale getirilmek üzere yenilendiğini ve kısa sürede tamamlanması planlandığını ifade etti.
Tıbbi Merkez'deki tüm fonksiyonların yeni alanlara taşınarak mevcut binanın yıkılacağını belirten Dinçyürek, bu alanda yeni laboratuvar sistemlerinin kurulacağını söyledi. Eski üroloji servisi ve çocuk servisinin de yenilendiğini ekleyen Dinçyürek, hedeflerinin 2024 yılı sonuna kadar hastanedeki tüm servisleri modernize etmek olduğunu belirtti.
Dinçyürek, hastaların sadece tıbbi hizmet değil, rahat şartlarda hizmet alabilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Bu hedef doğrultusunda, hastane otelcilik hizmetlerinin de daha insani ve modern şartlarda olması planlanıyor.
“BAKANLIK OLARAK NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”
Sağlık Bakanı, yenileme sürecinin hastalar için zorluklar yaratabileceğini ve bu süreçte hastaların anlayışına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Şu anda yoğun bakım servisinin kapalı durumda olduğunu ve inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Dinçyürek, hastaların tedavi süreçlerinin aksatılmaması için her türlü önlemin alındığını vurguladı.
Bakan Dinçyürek, yapılması gereken işlerin ihale sürecinin dışında bile olsa tamamlanacağını ve Sağlık Bakanlığı'nın maddi kaynak yaratmak için elini taşın altına koyacağını söyleyerek, eksikliklerin ve aksaklıkların önlenmesi için titizlikle çalıştıklarını belirtti.