Gardiyanoğlu, Güzelyurt’ta Cypfruvex'te çalışan yabancı işçilerle ilgili kamuoyunda çıkan iddialara rağmen, Bakanlığa resmi bir şikayet gelmediğini savundu. Ancak basında yer alan haberleri ihbar kabul ettiklerini belirten Gardiyanoğlu, üç gün önce ilgili müdüre soruşturma emri verdiğini açıkladı.

İŞÇİLERİN ŞİKAYETLERİ YOK MU, DİNLENMİYOR MU?

Gardiyanoğlu'nun, “Kimse bana ahkam kesmesin, kimse beni tehdit etmesin, ben bunlara gelmem; verilerle konuşurum” şeklindeki sözleri dikkat çekerken, bu açıklama Bakanın, işçilerin haklı taleplerini göz ardı ettiği eleştirilerini de beraberinde getirdi. Üstelik, "resmi şikayet yok" diyerek sorumluluktan kaçmaya çalışması, konunun ciddiyetini hafifseme olarak yorumlandı.

"21 BİN İŞÇİ GİTTİ, İŞ GÜCÜ AÇIĞI VAR" DİYOR, AMA İŞÇİLERİN MAAŞ SORUNLARI ÇÖZÜLMÜYOR

Gardiyanoğlu, 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından 21 bin işçinin ülkeyi terk ettiğini, bu durumun da iş gücü açığına neden olduğunu ifade etti. Ancak buna rağmen Cypfruvex'te çalışan işçilere dair maaş ödenmediği iddialarına karşı tatmin edici bir çözüm sunmadı. "İşçiler kendileri gitmekten vazgeçti" diyerek sorumluluğu işçilerin üzerine atan Gardiyanoğlu, maaş ödemelerinin nasıl çözüleceği konusunda somut adımlar atmamakla eleştiriliyor.

Şehitler Gazimağusa'da da anıldı Şehitler Gazimağusa'da da anıldı

İŞÇİLERİN HAKLARI İÇİN NET ÇÖZÜMLER YOK

Gardiyanoğlu, işçilerin mali polise gitmeleri gerektiğini söyleyerek, bakanlık olarak sorumluluk almaktan kaçınan bir tavır sergiledi. "Sanki 5 milyonu bakanlık aldı!" diyerek adeta suçlamalardan sıyrılmaya çalıştı. İşçilerin hakları ve yaşadıkları zorluklara karşı bu umursamaz tavır, bakanlığın işçileri korumak yerine onları yalnız bıraktığı yönünde eleştiriliyor.