Maviş, 2019 yılında yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, okulların yalnızca %3’ünün deprem fizibilite raporuna sahip olduğunu belirtti. 6 Şubat depreminin ardından yapılan incelemelerde, okulların %80’inin mimari planlarının dahi bulunmadığı, %78’inin ise acil güçlendirme ihtiyacı olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Kıb-Tek Genel Müdürü Aydın: “Ana hattaki arıza üzerinde çalışılıyor" Kıb-Tek Genel Müdürü Aydın: “Ana hattaki arıza üzerinde çalışılıyor"

Ayrıca artan teknoloji ve klima kullanımı nedeniyle okullarda ciddi elektrik sorunları yaşandığını belirten Maviş, Yeni Boğaziçi İlkokulu’nda yaşanan elektrik panosu arızasının bu durumu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti. Son beş yılda yıldırım, sel ve elektrik sorunları yaşayan okulların sayısının giderek arttığını söyledi.

"Okul Güvenliği Bir Öncelik Olmalı"

Burak Maviş, Çayırova İlkokulu'nda yaşanan hortum nedeniyle meydana gelen zarara da dikkat çekerek, bu tür olayların okulların sadece eğitim değil, aynı zamanda güvenlik açısından da bir teminat olması gerektiğini hatırlattığını söyledi. "Gecikmeden gerekli adımlar atılmalı" diyen Maviş, altyapı eksikliklerinin bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Maviş, olay sırasında okulda bulunan ve sınıf düzenlemeleri yapan öğretmenler ile çalışanlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, Yeni Boğaziçi İlkokulu ana binasının kullanılamaz durumda olduğunu ve okulda 9 adet konteyner bulunduğunu da sözlerine ekledi.