ÖZEL HABER |

2021 yılında, Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın, geçmişte aldığı bir hapis cezası nedeniyle kamuoyunda tartışma yaratan Okan Erdemsiz’i Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mütevelli Heyeti üyeliğine ataması büyük tepki toplamıştı. Arıklı, bu atamayı Meclis kürsüsünden “Vefa borcum vardı, ödedim” şeklinde savunmuş, bu savunma ise muhalefetin sert tepkisine yol açarak gündeme oturmuştu.

GEÇMİŞTEKİ SABIKASIYLA GÜNDEME GELEN İSİM: OKAN ERDEMSİZ

2017 yılında, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘sahte resmi belge düzenleme’, ‘sahte resmi evrağı tedavüle sürme’, ‘başkasının kimliğine bürünme’ gibi suçlardan dolayı üç ay hapis cezasına çarptırılan Okan Erdemsiz, 2018 yılında ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekili adaylığından düşürülmüştü. YSK, Erdemsiz’in “seçilebilme niteliği bulunmadığını” belirterek, adaylığını reddetmişti.

ARIKLI'NIN DEVLETİN CEBİNDEN ÖDEDİĞİ "VEFA BORCU" TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Okan Erdemsiz'in LAÜ Mütevelli Heyeti’ne atanması, Meclis Genel Kurulu’nda tartışmalara neden olmuş, Erhan Arıklı, bu atamayı “Atadım, oldu bitti. Size mi soracağım? Vefa borcumu ödedim. Mahkumlar da rehabilite edilmeli” sözleriyle savunmuştu. Arıklı’nın bu ifadeleri, devletin imkanlarını şahsi vefa borcunu ödemek için kullandığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Bu tartışmaların ardından Okan Erdemsiz, gelen tepkiler üzerine görevinden istifa etmiş ve "Bana sahip çıkan başkanıma teşekkür ederim" diyerek sosyal medyadan açıklama yapmıştı.

ERDEMSİZ’İN SOSYAL MEDYA YORUMU YENİ BİR TARTIŞMAYI ALEVLENDİRDİ

Geçmişte yaşanan bu olay, bugün yeniden gündeme geldi. Okan Erdemsiz’in sosyal medyada yaptığı bir yorumda, “O vefa borcunu benim için dedi, keşke tüm siyasi parti liderleri Sn Erhan Arıklı kadar vefalı olsa,” ifadelerini kullanması üzerine yeni bir tartışma başladı. Sosyal medyada birçok kişi, bu durumu "particilik" ve "adam kayırma" olarak değerlendirirken, bu tür uygulamaların kamu yönetiminde eşitlik ve adalet ilkelerini zedelediğini savunarak, Erdemsiz’in bu sözlerine tepki gösterdi. "Şahsi vefa borcunu devletin cebinden ödemenin normalleşmesi" eleştirileri yükselirken, bazı kullanıcılar, "Bu arkadaş ne demek istedi? Şahsi vefa borcunu ödemeyi normalleştirdiniz, bir de üstüne savunuyorsunuz" şeklinde yorumlarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs eğlence dünyasında bir ilk! Kuzey Kıbrıs eğlence dünyasında bir ilk!

Okan Erdemsiz’in bu açıklamaları, devlet imkanlarının şahsi çıkarlar doğrultusunda kullanıldığı eleştirilerini bir kez daha gündeme taşıdı. Tepkilerin merkezinde ise Erhan Arıklı'nın devlet yönetiminde "vefa borcu" gibi kişisel gerekçelerle kararlar almasının yarattığı rahatsızlık yer alıyor. Muhalefet ve vatandaş, bu tür uygulamaların kamu yönetiminde adaletsizliğe ve partizanlığa yol açtığını belirterek, sert eleştirilerini sürdürüyor.

Editör: S. Y.