Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ise konserin açılışında konuşma yaptı. Öztürkler yaptığı konuşmada 

Basın-Sen'den KTFF'ye çağrı: "Eleştirileri olgunlukla karşılayın" Basın-Sen'den KTFF'ye çağrı: "Eleştirileri olgunlukla karşılayın"

büyük önder Atatürk’ün kararlı ve mücadeleci ruhu ile Türk milletinin gösterdiği birlik, beraberli, kardeşlik ve dayanışmanın Kıbrıs Türkü'ne ve dünya uluslarına örnek teşkil ettiğini söyledi.

“101 yıllık bu yolculukta anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile ayni hedefe doğru kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.” diyen Öztürkler, Cumhuriyetin kurucu ilkelerini korumak ve gelecek nesillere daha güçlü bir miras bırakmak için var güçleri ile çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı.

0Afeae6F 0E7D 4764 A73E F3E7603E121E