ABD tüketici fiyatlarının Şubat ayında dört ayın en düşük artışını kaydetmesi, piyasalarda risk iştahını artırdı. Ancak ekonomistler, küresel ticaret savaşlarının gıda ve giyim gibi malların fiyatlarını yükseltebileceği konusunda uyarıyor.
Singapur’daki Saxo Markets’in baş yatırım stratejisti Charu Chanana, ham petrol fiyatlarının piyasalardaki risk iştahından faydalandığını ancak küresel büyüme ve tarifelerle ilgili endişelerin baskı oluşturduğunu belirtti.
PETROL PİYASASINDA ARZ VE TALEP DENGESİ TARTIŞILIYOR
Ham petrol fiyatları Ocak ortasındaki zirveden geriledi ve büyük yatırımcılar daha karamsar bir fiyat görünümüne sahip. ABD’nin aşırı arz tahminlerini düşürmesi sonrası, Uluslararası Enerji Ajansı’nın Perşembe günü yayımlayacağı aylık raporun piyasalara daha fazla yön vermesi bekleniyor.
Bu arada, OPEC ve müttefiklerinin üretimi geçtiğimiz ay arttı. Kazakistan’ın üretim sınırlarını aşması, grubun toplam arzını yukarı çekti. Orta Asya ülkesi, uluslararası petrol şirketleriyle üretimini azaltma konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.