Kara para aklama olayıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında savcılık suç örgütü kurmaktan dava açtı. Çiftin ailesinden 13 kişinin mal varlığına el koyuldu ve yurt dışına çıkış yasağı verildi.
Polat, bindiği çok sayıdaki lüks araçlar, altın ve dolar şovları, eşinden aldığı pahalı hediyeler ve helikopterlerle tüm dikkatleri üzerine çekti.
Bu şekilde sosyal medya üzerinden fazla sayıda takipçiye ulaştı.
Mal varlığı sorgulanmaya başladı
Yaptığı paylaşımlarla zaman zaman kendisini eleştirenlere hakaretler de savuran Polat'ın bu lüks yaşamı ve paranın kaynağı kimileri tarafından sorgulandı.
Güzellik merkezi işleterek 3 yılda bu mal varlığını elde edemeyeceğini düşünenler Polat'ı bu kez sorgulayarak gündemde tutmaya başladı.
Ardından olay giderek derinleşti ve silahlı saldırılar, uyuşturucu itirafları, kara para aklama olayları gündeme geldi.
"AVM’de günlük 750 bin TL harcıyorum"
Dilan Polat, ailesini aklamak adına yaptığı paylaşımlarda sık sık, "Sen benim devletimi küçümseyemezsin, devletim herkesi denetler, kurban olduğum devlet." şeklinde yorumlar yapsa da kurtulamadı.
Özellikle avukat Feyza Altun'un yaptığı paylaşımlar ve Polat ailesinin mal varlığını sorgulaması, fenomeni adeta çıkmaza soktu.
Kısa süre önce "Türk kahvemi altın tozuyla sırf birilerini rahatsız etmek için içiyorum.'' ve "Bazen bir AVM’de günlük 750 bin TL harcıyorum." ifadelerini kullanan Dilan Polat, olay ciddiyete binince paylaşımlarına son verdi.
13 kişi için harekete geçildi
Polat çiftinin yakınları arasında yer alan 13 şüpheliler şöyle:
Dilan Polat
Engin Polat
Sezgin Polat (Engin Polat’ın babası)
Alper Kürşat Polat (Engin Polat’ın kardeşi)
Zehra Yılmaz (Engin Polat’ın anneannesi)
Nilgül Yılmaz (Engin Polat’ın dayısının eşi)
Can Doğu (Dilan Polat’ın kardeşi)
Sinem Sıla Doğu (Dilan Polat’ın ablası)
Ne olmuştu?
Bu süreçte ablası Sıla Doğu da uyuşturucu kullandığını itiraf ettiği videonun ortaya çıkmasıyla gözaltına alındı ardından serbest bırakıldı.
Ardından Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), harekete geçerek kara para aklama ve vergi kaçırma gibi birçok iddiaların odağındaki Polat Ailesi hakkında rapor hazırladı.
En çok dikkat çeken iddia, Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetilmesi ve bu şirketlere yönelik suç gelirlerini aklamaları oldu.
Mal alınan şirketlerin çoğunluğunun, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluştuğu ortaya çıktı ve tedarikçilerin sahte belge düzenleme kaydı olan 3 şirket olduğunu belirledi.