Habere göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Holguin’i kabul edeceğini açıklarken, Rum tarafının bu konuda nasıl bir yanıt vereceği merak konusu.
Holguin’in asıl görevinin, Temmuz ayında düzenlenecek yeni genişletilmiş toplantı öncesinde Cenevre’de üzerinde anlaşılan Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) çerçevesinde yeni geçiş kapılarının açılması konusunda ilerleme sağlamak olduğu belirtiliyor. Ancak, şu ana kadar hangi kapıların açılacağı konusunda net bir karar alınmadı.
RUM TARAFI HOLGUIN’E SICAK BAKMIYOR
Rum basınına göre, Holguin’in göreve devam etmesine Rum Yönetimi’nin sıcak bakmadığı iddia ediliyor. Bu konuda resmi bir açıklamanın, AB liderleri ile BM Genel Sekreteri’nin Brüksel’de yapacağı görüşmelerin ardından yapılması bekleniyor.