Sendikalar adına açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, hükümetin yapmak istediği değişikliklerin çalışanların alım gücünü düşürdüğünü, asgari ücretlileri patronların insafına bıraktığını ve toplu sözleşme haklarını gasp ettiğini belirtti. Maviş, "Bu girişimler halkı daha da fakirleştirme yönündedir. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.
“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”
Maviş, yasa tasarısının geri çekilmemesi halinde grevlerin süreceğini ve yasağın gündeme gelmesi durumunda bu yasağa boyun eğmeyeceklerini ifade ederek, “Hakkımız olan insanca yaşamı ve örgütlü çalışma hayatını koruyana kadar geri adım atmayacağız” dedi.
Açıklamada ayrıca, Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası’nın yasa gücünde kararname ile değiştirilmesine ve grev yasağına karşı hukuk mücadelesi başlattıkları belirtilerek, bu girişimin Anayasa Mahkemesi’ne taşındığı duyuruldu.
Sendikalar, tüm emekçileri yarınki greve ve mücadeleye katılmaya çağırırken, “Yasa geri çekilene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” mesajını yineledi.