Şenkul, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Toplu taşıma yeteri kadar yok. Yollarımız yeteri kadar güvenli değil.” ifadelerini kullanarak, bu iki gerçeğin kimse tarafından inkar edilemeyeceğini ancak bu durumun alkollü araç kullanımını mazur göstermek için bir gerekçe olamayacağını söyledi.

Yeni düzenlemelerle 150 promil üzeri alkol oranında sürücünün yargı karşısına çıkacağını belirten Şenkul, mahkemelerin takdirine bağlı olarak 15 asgari ücrete kadar para cezası veya hapis cezası verilebileceğini ifade etti. İlk kez suç işleyenlerin en ağır cezayı almayabileceğini, ancak alkollü şekilde araç kullanmaya devam edenlerin daha ağır cezalarla karşılaşacağını dile getirdi.

İŞLETMELERE VE TOPLUMA ÇAĞRI

Restoran ve meyhane işletmecilerinin ekonomik sıkıntılar nedeniyle endişeli olduğunu anlayışla karşıladığını belirten Şenkul, bu durumun alkollü araç kullanımını teşvik etmek yerine alternatif çözümler üreterek aşılması gerektiğini söyledi. İşletmelerin müşterilerine servis hizmeti sunması ya da taksicilerin indirimli fiyat uygulaması gibi çözümler üretmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, trafik güvenliğini savunanlara yönelik bir çağrıda bulunarak, Batı ülkelerinde promil sınırının çoğu yerde 50’nin altına çekildiğine dikkat çekti. “Bu yüzden alkollü araç sürmenin normalleştirilmesi hiçbir şekilde doğru değil.” dedi.

TOPLUMSAL SORUMLULUK VE ÖZELEŞTİRİ ÇAĞRISI

Şenkul, toplumun kendine özeleştiri yapması gerektiğini belirterek, “Evet yollar bozuk, evet toplu taşıma yok, evet kötü yönetiliyoruz, evet dışarıdan içimize çok karışıyorlar, evet nüfus kontrolden çıktı ama bunlara karşı ne gibi mücadele veriyoruz?” sorusunu yöneltti.

TDP’den ortak metne imza: “Laiklikten taviz verilmemeli” TDP’den ortak metne imza: “Laiklikten taviz verilmemeli”

Son olarak, alkollü araç kullanımının her koşulda kabul edilemez olduğunu vurgulayan Girne Belediye Başkanı, “Bana/bize bir şey olmaz” anlayışıyla hareket etmenin, sorunları çözmek yerine daha da büyüttüğünü ifade etti.