Tatbikat, saat 10.00-15.00 arasında, Richter ölçeğine göre 7,6 büyüklüğünde bir deprem senaryosu üzerine kurgulanacak.

GENİŞ KATILIMLI KURUMSAL DESTEK

Tatbikata, Sivil Savunma Teşkilatı'nın yanı sıra Türkiye Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Türkiye Jandarma Genel Komutanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve çeşitli arama kurtarma dernekleri katılım sağlayacak. Güzelyurt ve Lefke İlçe Kriz Yönetim Merkezleri de aktif rol alacak.

Cumhurbaşkanı Tatar Uksin Prizen Üniversitesi’ni kabul etti Cumhurbaşkanı Tatar Uksin Prizen Üniversitesi’ni kabul etti

TATBİKATTA YER ALACAK FAALİYETLER

Tatbikat sırasında birçok kurtarma ve müdahale faaliyeti icra edilecek. Bunlar arasında tahliye, enkaz müdahalesi, yangın söndürme, denizden kurtarma, kuyu kazasına müdahale ve kimyasal risklere karşı önlemler bulunuyor.

SİVİL SAVUNMA BAŞKANI KARACA: “AFETLERE HAZIR OLMALIYIZ”

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, bilgilendirme toplantısında afetlerin artan sıklığına dikkat çekti. Karaca, "Görevimiz, halkımızın can ve mal kaybını en aza indirmektir" dedi ve Türkiye’de yaşanan 6 Şubat 2023 depreminden ders alındığını belirtti.

HEDEF: AFETLERE DİRENÇLİ BİR TOPLUM

Sivil Savunma Teşkilatı’nın afet yönetim sistemini geliştirmek amacıyla attığı adımları paylaşan Karaca, kadro ve envanter modernizasyonu çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, halkı tatbikatı izlemeye davet etti.

YUSUF EKER: “HAZIRLIKLARIMIZ SÜREKLİ DEVAM EDİYOR”

Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Yusuf Eker, yıl boyunca afet yönetimi kapsamında hazırlıkların sürdüğünü ifade etti. Eker, tatbikatın bu yıl uluslararası bir boyuta taşındığını ve geniş kapsamlı olduğunu vurguladı.

Editör: E. Ç.