“Sahte para basılıyor” ihbarı ile harekete geçen polis Girne’de bir evde binlerce sahte doların yanı sıra yüzlerce uyuşturucu içeren sigara ele geçirdi

Aldığı bir ihbarı değerlendiren Narkotik ekipleri, Girne’de Şaban Adsızın evine operasyon düzenledi. Eve yapılan baskında, polis içinde toplam 200 gram uyuşturucu madde bulunan yüzlerce sigara, televizyonun içine gizlenmiş şeffaf naylon içinde 530 adet 100’lük Amerikan doları görünümünde 233 deste halinde toplam 13 Bin 725 sahte banknot,1 adet fotokopi cihazı, kâğıt kesme makinesi ve yazıcı ele geçirdi.

Adsızdan yapılan sorgulama sonucu, Kahraman Düttamoğlu da tutuklanırken, Düttamoğlu’nun evinde sigara doldurma aleti ele geçirildi.

Zanlılar verdikleri gönüllü ifadelerinde söz konusu bulunan emareleri, Kasım ayı içinde 1 kişinin aracılığı ile Ercan Havalimanı’ndan kanunsuz yollardan ithal ettiklerini itiraf ettiler.

Tutuklanan zanlılar, dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın yeni başladığına ve olayla bağlantılı 1 kişinin arandığını ifade ederek 3’er gün tutuklu kalmalarına karar verdi.

Sahte paralarda 1 milyon hedeflendi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz mahkemede verdiği ifadede zanlılar Şaban Adsız ve Kahraman Düttamoğlu’nun “Kanunsuz uyuşturucu madde” ve “Sahte para tasarrufu” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Cemal Ramiz, önceki akşam zanlı Şaban Adsızın evinde yapılan aramada, 376 adet sigara içerisine doldurulmuş yaklaşık 200 gram ağırlığında hintkeneviri uyuşturucu madde, yine üzerinde uyuşturucu kalıntısı bulunan bir adet hassas terazi bulunduğunu söyledi.

Ramiz, Adsız’ın evinde devam eden aramalarda tüplü televizyon içerisine gizlenmiş 530 adet,100’lük Amerikan doları görünümünde, 233 deste halinde toplam 13 bin 725 adet sahte banknotun,1 adet fotokopi cihazı, kâğıt kesme makinesi ve yazıcının bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Soruşturma memuru, bulunan sahte banknotların arasında kâğıtlar olduğunu bunun ise kalpazanların 1 Milyon 372 Bin 500 dolar sahte para basma hedefinde olduğunu ortaya çıkardığını anlattı.

Düttamoğlu’nun evinde sigara doldurma aleti çıktı

Zanlı Şaban Adsızdan yapılan soruşturma kapsamında, meseleyle bağlantılı olarak Kahraman Düttamoğlunun da tutuklandığını kaydeden Ramiz, zanlının evinde yapılan aramada da, içerisinde uyuşturucu madde bulunan 1 adet sigara sarma aleti bulunduğunu dile getirdi.

Suçlarını itiraf ettiler

Tahkikat sorumlusu, Zanlıların, poliste verdikleri gönüllü ifade ile suçlarını kabule ettiklerini, söz konusu uyuşturucu maddeyi, şu an adı ve soyadı tespit edilen ve aranmakta olan bir şahıs aracılığıyla Ercan Havaalanından ülkeye ithal ettiklerini, sahte banknotları da,  Kasım ayı içinde birlikte tasarlayıp basarak satışa hazır hale getirdiklerini itiraf ettiklerini söyledi.

Meseleyle bağlantılı olarak aranan bir şahıs, kayıp olduğuna inanılan emareler alınması gereken ifadeler ve beklenen analiz raporları olduğunu zanlıların serbest kalmaları halinde bunlara etki edebileceğini söyleyen polis,  zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk talep etti.

Emareler Narkotik Şube’de sergilendi

Girne’de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, ele geçirilen uyuşturucu dolu sigaralar, binlerce sahte banknot, fotokopi cihazı, kâğıt kesme makinesi ve yazıcı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde basına sergilendi.

Editör: TE Bilisim