KIBRIS

Üstel: "Uzun soluklu istikrarlı hükümetlerin olması gerekiyor”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) 61. Olağan Genel Kurulu’na katılarak ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu

 Üstel, istikrarın ülke için önemine vurgu yaparak, "Ülkede istikrar olursa, istikrarın getirdiği meyveleri hep birlikte göreceğiz ve çocuklarımız istikrar sayesinde de moral bulacak," dedi.

UZUN SOLUKLU VE İSTİKRARLI HÜKÜMET VURGUSU

Başbakan Üstel, konuşmasında uzun soluklu ve istikrarlı bir hükümetin önemine dikkat çekti. Ülkenin daha ileriye taşınması için birlik ve beraberlik içinde çalışılması gerektiğini ifade eden Üstel, "Bu gelinen noktada birlik ve beraberlik noktasında ülkemizi daha ileri nasıl götürebiliriz? Öneri koyun, tartışalım," ifadelerini kullandı. Üstel, ülkede nüfus sayımı yapılmaması, otomasyon sistemi ve E-devlet eksikliklerine de dikkat çekti.

E-DEVLET KONUSUNDA YOĞUN ÇALIŞMA

Hükümete geldikleri günden beri E-devlet konusunda yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Üstel, bu konuda yapılan çalışmalara değindi. "Kimse parmağının arkasına saklanmasın. Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nı gözden geçirmemiz lazım. Uzun soluklu istikrarlı hükümetlerin olması gerekiyor," diyen Üstel, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolleri ile ülkeyi daha çağdaş bir noktaya getirmek için çalıştıklarını vurguladı.

TİCARET SEKTÖRÜNE DESTEK VE TEŞEKKÜR

Başbakan Üstel, yılmadan ve bıkmadan ticaretle uğraşanları yürekten kutlayarak Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın önemine değindi. Haspolat’a sınır kapısının açılması için çalışmaların başladığını belirten Üstel, bu konuda yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

NÜFUS SAYIMI VE ADRESE DAYALI SİSTEM ÇALIŞMALARI

Üstel, E-devlet ve otomasyon sistemlerinin eksikliğinden dolayı istatistiki verilerin yetersiz kaldığını, bu nedenle nüfusun belirlenmesi için “adrese dayalı bir sistem” kurulduğunu ve çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

GÜNEY KIBRIS'TAN KKTC EKONOMİSİNE YÖNELİK ENGELLER

Turizmin önemine vurgu yapan Üstel, turizmin KKTC'nin lokomotif sektörü olduğunu belirterek, "Turizm önemlidir ve lokomotif sektörümüzdür," dedi. Güney Kıbrıs’ın KKTC’deki ekonomiyi yıpratmak için girişimlerde bulunduğunu ve bu durumun hem inşaat hem de turizm sektörünü baltalamaya yönelik olduğunu söyledi.