EKONOMİ

Yıldırım: “Türkiye finans ve fintek sektörlerinde büyük potansiyele sahip”

Ödeme sistemlerinin geleneksel yöntemlerini modernize ederek daha pratik ve güvenli bir alışveriş deneyimi sunduğunu anlatan Papel Kurucusu ve CEO’su Seyhan İbrahim Yıldırım, KOBİ Aktüel’in sorularını yanıtladı.

Yıldırım, dijital cüzdanlar ve mobil ödeme sistemlerinin geleneksel ödeme yöntemlerini nasıl etkilediği konusuna değindi. Mobil ödeme yöntemlerinin kart taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırarak, kullanıcıların işlemlerini daha hızlı ve kolay gerçekleştirmelerine imkân tanıdığını vurgulayan Yıldırım, ödeme işlemlerinin uluslararası standartlarda şifrelenmesi ve güvenlik protokollerine uyulmasının, kullanıcıların hassas verilerini koruduğunu belirtti. Bu durumun, mobil ödeme yöntemlerinin güvenilirliğini artırarak kullanıcıların bu sistemleri tercih etme nedenlerinden biri olduğunu ifade etti.

PAPEL’İN GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ANLATTI

Ödeme sistemlerinin en kritik yönlerinden birinin güvenlik olduğuna dikkat çeken Seyhan İbrahim Yıldırım, Papel olarak kullanıcı varlıklarını koruma ve güvenli bir ödeme deneyimi sunmayı öncelikli hale getirdiklerini söyledi. Yıldırım, "PCI DSS uyumlu bir şirket olarak, ödeme kartı işlemlerinin güvenliğini sağlamak için tüm güvenlik gereksinimlerini karşılıyoruz" diyerek, sürekli olarak güvenlik sistemlerini güncelleyip yenilikçi teknolojiler kullandıklarını ve kullanıcı verilerini güvenli altyapı ve sertifikasyonlardan geçmiş veri merkezlerinde koruduklarını belirtti.

“AKILLI SAATLER İLE ÖDEME YAYGINLAŞACAK”

Gelecekte ödeme sistemlerinin nasıl bir yön değiştirebileceği ve yeni teknolojilerin ne tür yeniliklere yol açabileceği sorusuna da yanıt veren Yıldırım, giyilebilir teknolojilerin ödeme sistemlerine entegrasyonu ile kullanıcıların akıllı saat gibi cihazlarla ödeme yapabilmesinin yaygınlaşacağını ifade etti. Uluslararası kullanım kolaylığı sağlayan mobil ödeme sistemlerinin sınır ötesi işlemleri daha hızlı ve düşük maliyetlerle gerçekleştirmeyi mümkün kılabileceğine dikkat çeken Yıldırım, yapay zekâ destekli finansal asistanların da kullanıcıların harcama alışkanlıklarını analiz ederek kişiselleştirilmiş öneriler sunabileceğini söyledi.

“TÜRKİYE FİNANS VE FİNTEK SEKTÖRLERİNDE BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP”

Türkiye’nin finans ve fintek sektörlerinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Yıldırım, fintek ekosistemindeki yeniliklerin Türkiye'nin bu alanda önemli ilerlemeler kaydetmesine katkı sağladığını dile getirdi. Papel olarak Türkiye’deki fintek ekosistemine olan talebi değerlendirmeyi hedeflediklerini ve faaliyetlerini genişleterek, geleneksel yöntemlerle modern dijital çözümler arasında köprü kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yıldırım, bankalar ve fintek şirketleri arasındaki iş birliğinin gelecekte daha da derinleşerek, yeni nesil finansal teknolojilerin geliştirilmesine öncülük etmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.