Hayat pahalılığına ilişkin değişiklik yasa tasarısı hakkında konuşma yapan Barçın, söz konusu yasa tasarısı 1 Ocak 2022’de yürürlükte olsa asgari ücret ve maaşlardaki rakamların ne olacağı öngörüsünü  paylaştı.

“Bu yasa tasarısı üç yıl önce yürürlüğe girseydi, sosyal sigorta emeklisinin, asgari ücretlinin, kamu çalışanının, doktorun, hemşirenin, öğretmenin maaşı net yüzde 20 daha düşük olacaktı” diyen Barçın, hayat pahalılığı ödeneğinin kesileceğini söyledi.

Hayat Pahalılığı ödeneğinin alım gücünü korumak için verildiğini anımsatan Barçın, ilgili yasa değişikliği yürürlüğe girerse her ay ve her yıl alım gücünün düşeceğini söyledi.

Maaşlara artış yapılacağını ama alım gücünün hep geriye gideceğini, sigorta emeklisi ve asgari ücretlinin de hep aşağıya gideceğini savunan Barçın, Maliye Bakanı’nı “Sayın Berova çok iyi bir cerrah ve abi olabilir ama kötü bir Maliye Bakanıdır” ifadesiyle eleştirdi.

Bu yasal değişikliğin etkisinin 1 Ocak 2026 itibarıyla hissedileceğini de belirten Barçın, 33 sendikanın bu düzenlemeye karşı açıklaması olduğunu da anımsattı.

Şehitler Gazimağusa'da da anıldı Şehitler Gazimağusa'da da anıldı

Barçın, 2025 bütçesini de değerlendirdi, bu yıl "tarihi bütçe açığı" olduğunu kaydederek, “Bu bütçede tasarruf yok” diye konuştu.

Hükümete, “Gelin izaz ikram kalemlerini yüzde 50 azaltalım. Tasarrufu da okul yapım giderlerine koyalım” diyerek seslenen Barçın, hükümetin bu ülkenin çocuklarını borç batağına sürüklediğini de savundu.

“İzaz ikramlardan tek kuruş tasarruf yapmayanlar, 30-40 bin TL’lik maaşların hayat pahalılığı ödeneğine müdahale etmek istiyor” diyen Barçın, halkın da bu kavgaya siyaset gütmeksizin katılması gerektiğini belirtti.